Programska oprema MODUS je zmogljiva platforma za razvoj in izvajanje kontrolnih programov, vključno s polno podporo za revolucionarno 5-osno merilno tehnologijo REVO®.

MODUS se povezuje z univerzalnimi krmilniki za koordinatne merilne stroje Renishaw UCC prek protokola I++ DME, ki določa skupni jezik ukazov na področju meritev. Uporabniki krmilnika UCC imajo tako možnost, da v prihodnje uporabljajo katerokoli merilno aplikacijo, ki uporablja protokol I++ DME, in niso vezani na eno samo rešitev.

MODUS™ ponuja celovito zbirko 3-dimenzionalnih merilno-tehničnih funkcij, ki so na voljo prek intuitivnega uporabniškega vmesnika s polnim grafičnim prikazom merilnih rutin.

Čarovniki so hitro in enostavno orodje za določanje vsakodnevnih merilnih nalog in skrbijo za uveljavljanje dobrih praks, brez potrebe po posebnih programerskih veščinah.

Ključne značilnosti

 • Merjenje s proženjem na dotik, 3- in 5-osno skeniranje – MODUS omogoča uporabo celotne ponudbe merilnih sistemov Renishaw v različnih merilnih načinih. Zvezne poti skeniranja pomagajo pri izčrpni analizi oblike značilnosti.
 • Fleksibilno programiranje delov – programe je mogoče ustvarjati offline iz podatkov CAD-modelov, ali pa v načinu učenja z joystickom koordinatnega merilnega stroja.
 • Ekspertni merilno-tehnični pristop brez krivulje učenja – čarovniki povzemajo najboljše prakse pri merjenju, omogočajo hitro programiranje in imajo avtomatsko logiko za obnovitev v primeru napak.
 • Poravnavanje delov – od enostavnega poravnavanja 3-2-1 do zahtevnejšega poravnavanja prostih oblik z izbirnimi iteracijami in iskanjem najboljšega ujema.
 • Samodejno prepoznavanje značilnosti iz izmerjenih točk in ustvarjanje označenih CAD-značilnosti za vse definirane, izmerjene ali konstruirane značilnosti.
 • Grafično poročanje v realnem času zagotavlja takojšnji prikaz rezultatov na zaslonu z avtomatizirano postavitvijo strani.
 • Avtomatski izračun kota glave
 • Razvoj in izvajanje uporabniških skriptov v Microsoft® Visual Basicu za vrhunsko fleksibilnost.
Programska oprema MODUS, MPT sistemi, Šolanje za delo z merilno programsko opremo, programska oprema Rational DMIS, programska oprema Inca3D 004
Programska oprema MODUS, MPT sistemi, Šolanje za delo z merilno programsko opremo, programska oprema Rational DMIS, programska oprema Inca3D 003

Offline programiranje in simulacija

Čas, ki ga porabite za programiranje na merilnem stroju, je čas, ko stroj ne meri. MODUS zagotavlja kompletno okolje za offline programiranje, v katerem uporabniki razvijajo in simulirajo programe. V koordinatni merilni stroj tako pride že pripravljen program, s čimer se občutno skrajšajo zastoji v delovanju. Funkcije offline programiranja so:

 •  Takojšnje ustvarjanje programov – merilne točke je mogoče neposredno uvoziti iz datoteke v program dela in nato hitro manipulirati z njimi. Točke je možno razvrščati po položaju, jih prilepiti in jih usmerjati po najbližji CAD-površini, ali pa jih enostavno urejati v grafičnem uporabniškem vmesniku za pomemben prihranek časa in naporov pri programiranju.
 • 5-osne meritve REVO® – MODUS ima nabor ukazov s pripadajočimi čarovniki, ki so namenjeni določanju edinstvenih 5-osnih meritev, kot so skeniranje po vijačnici, skeniranje po krivulji in sledilno skeniranje.
 • Polna simulacija z zaznavanjem trkov – MODUS lahko na osnovi poznavanja modela izdelka, vpenjal in okolja KMS simulira vse merilne strategije, vključno s 5-osnimi skeni. Na voljo so tudi orodja za zaznavanje in odpravo trkov med strojem in obdelovancem, ki vnaprej preprečijo nezaželene trke koordinatnega merilnega stroja.
Programska oprema MODUS, MPT sistemi, Šolanje za delo z merilno programsko opremo, programska oprema Rational DMIS, programska oprema Inca3D 001
Programska oprema MODUS, MPT sistemi, Šolanje za delo z merilno programsko opremo, programska oprema Rational DMIS, programska oprema Inca3D 002

CAD združljivost

Podprti formati

Izvirne datoteke – CATIA® v4, CATIA v5, Pro/E®, Siemens® NX™ (prej Unigraphics®), Solidworks®, Parasolid®, ACIS®, HOOPS®.

Protokoli za izmenjavo – IGES, STEP, VDA-FS.

Funkcije CAD

 • Hitro nalaganje CAD-podatkov – z uporabo tehnologije pretočnega prenosa HOOPS® (uporabljena je tudi v paketu CATIA®) se model nalaga v ozadju, vi pa se lahko lotite programiranja.
 • Več CAD-datotek – podpora zahtevnim sestavom komponent ter kombinacijam obdelovancev in vpenjal za polno simulacijo.
 • Informacije iz delavniške dokumentacije, izdelane v paketih CATIA v5, Pro/E in NX, so na voljo za določanje dimenzij in toleranc.
Programska oprema MODUS, MPT sistemi, Šolanje za delo z merilno programsko opremo, programska oprema Rational DMIS, programska oprema Inca3D 001
Programska oprema MODUS, MPT sistemi, Šolanje za delo z merilno programsko opremo, programska oprema Rational DMIS, programska oprema Inca3D

Kontaktirajte nas.

Na vašo poizvedbo bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

KONTAKT